Bram Rutten, 24 jaar

 

Bram begon met het maken van muziek toen hij 11 jaar oud was. Hij kreeg van zijn ouders een basgitaar voor zijn verjaardag, nog geen 4 dagen later stond hij al op het podium. Sindsdien was hij verkocht: Dit is zijn instrument en is zich hierop gaan specialiseren. Al snel speelde hij in verschillende bandjes en stroomde de aanvragen voor optredens binnen en heeft hij op veel podia’s gestaan, in Nederland, België en Duitsland.

In zijn muzikale carrière is hij ook altijd gefascineerd geweest in wat er allemaal achter de schermen gebeurd. Hoe werkt het geluid? Hoe komt alles bij elkaar? Hoe wordt er een concert georganiseerd? Om deze vragen te beantwoorden is Bram in 2010 gestart met de opleiding Podium- en Evenemententechniek op SintLucas te Eindhoven. In 2014 studeerde hij af met een specialisatie geluid.

Op dit moment is hij erg actief in deze branche, en verzorgt onder andere het geluid bij Poppodium Grenswerk, Soundwave Pro Audio & Light, Stadsschouwburg Nijmegen, Concertgebouw de Vereeniging, en is hij erg actief in zijn eigen geluidsstudio, waar hij veel bandjes en singer- songwriters opneemt.